Yoga-dance

Yoga dance

Yoga dance Ziaqua

Eerder was podiumartieste ZiaQua te bewonderen met haar solo-choreografie Yoga dance ZiaQua. In deze bijzondere solo-Act weerklinkt het verre India dichtbij op de muziek en klankjuwelen van Ravi Shankar. De solo-dans is een unieke mix van fantasie en danskunsten geïnspireerd door:Yoga lichaamskunsten en klassieke Indiase Bharata Natyam dance. Première was in de concertzaal van Muziekschool Noord 2008 en sindsdien diverse podia te Amsterdam i.s.m. tabla speler Walid Nowrouzi. Ziaqua haar Indiase meester en muze is Ashok Mohanraj Bharata Natyam dance. 

Yoga lessen

Ziaqua biedt unieke Yoga lessen, zij is ook een Indiase klassieke danseres en podiumartiest. Spelenderwijs maken de deelnemers kennis met de geheimen van het verre India dichtbij. Je leert technieken zoals mediteren, visualisaties, dieren poses en lichaamskunstjes.

Mediteren en visualisaties brengt je in contact met ontspannen ademen en je te verbinden met de natuur. Het is als dagdromen. Zie jezelf zitten tegen een boom? Welke boom kies jij? Welk seizoen of kleur kies je? We groeten de zon en regenboog…

De Dierenposes geven je kracht en souplesse. We leren de poses van de olifant, tijgerknoop, kameel, vogel, vlinder, aap of laten alleen de ogen dansen van de krokodil.

Lichaamskunstjes zijn als levende standbeelden – zie je ons al staan in de pose van Shiva, Ganesha of Hanuman? Door met discipline de oefeningen te herhalen, ontdek je vanzelf vooruitgang. Het is een genot iedereen te zien stralen en glimlachen van plezier.

Filmpjes:

Yoga dance ZiaQua 

Leer de geheimen en handgebaren van Indiase dans

Kinderyoga Ziaqua Yogaschool Noord

Bewaren

Save

Save

Save

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*